Spring naar het einde van metadata
Ga nar het begin van metadata

Je bekijkt een oude versie van deze pagina. Bekijk de huidige versie.

Vergelijk met huidige Toon pagina geschiedenis

« Vorige Versie 3 Volgende »

In de release notes vindt u alle wijzigingen terug die doorgevoerd zijn in versie 22.5 van First Belastingaangiften ten opzichte van versie 3.5.0. Deze update heeft voornamelijk nieuwe features op basis van feedback dat we het afgelopen jaar ontvangen hebben. Evenals een hele nieuwe “look and feel” in de belastingaangifte.

Door deze drastische wijzigingen zou eveneens de performantie van de software een boost moeten krijgen.

Versienummer en product codes

De versienummers zijn aangepast om een eenvoudiger overzicht te bieden wanneer u onze laatste update heeft gehad. De eerste drie nummers staan voor het jaar en de maand waarin de update verzonden zijn. Zo noemt deze update 22.5, de vorige versie van First Belastingaangiften was 3.5. Dit vergemakkelijkt de situatie voor onze helpdesk en hopelijk ook voor u. De versienummer valt steeds te raadplegen in ons Hoofdmenu > info.

Look and Feel:

De aangifte heeft een modernere look gekregen, de grijstinten binnen de aangifte zijn vervangen door een moderne witte look, voor de invulvelden hebben we gekozen voor rustgevende blauwe tint.

  • De aangifte zelf kan nu ook van plaats verschoven worden, geminimaliseerd worden of verkleind worden.

  • Navigeren binnen de aangifte gebeurt nu d.m.v. een inhoudstafel aan de linkerkant van de aangifte, waardoor u in één oogopslag en muisklik naar het gewenste hoofdstuk binnen de aangifte kunt navigeren. De inhoudstafel is opgesplitst in;

    • Het ID-formulier

    • Secties binnen de aangifte (Reserves, Verworpen uitgaven,…)

    • Fiscale bijlagen

    • Het memoveld

    • Berekeningen (mogelijk te openen in een apart venster)

    • Controles (mogelijk te openen in een apart venster)

  • Tevens is er gekozen om nieuwe iconen te plaatsen binnen de aangifte:

Nieuwe plaats controles en berekeningen:

  • De controles zijn nu opgesplitst in secties zodat u in één oogopslag kunt zien op welk formulier de fouten zich bevinden

  • De berekening en de controles, die allebei in real-time uitgevoerd worden, zijn aparte vensters die u op gewenste plaats kan slepen, alsook op een ander scherm openen door op het volgende icoon te klikken:

    • Om de vensters te verplaatsen dient u de donker blauwe balk (controles of berekeningen) te verslepen naar de gewenste hoek in de aangifte (links, rechts, boven of onder). Standaard wordt bij de eerste keer dat u de aangifte aangifte opent onderaan weergegeven.

    • Wanneer u de vensters de volgende keer opent wordt uw laatste locatie onthouden en zullen de berekeningen of controles opengaan op de laatst geopende plek, u kan deze terug openen door op berekeningen / controles te klikken in de inhoudstafel.

Import functionaliteit (filters)

Er was een grote vraag om de importfunctionaliteit te vereenvoudigen. Hiervoor hebben we besloten niet meer met een algemeen rekeningenschema te werken en meer in de richting te gaan hoe we gegevens importeren bij First Jaarrekeningen, zodanig dat gebruikers met beide producten een consistentie vinden binnen het importeren in de aangifte en jaarrekening.

Dit systeem noemt filters en werkt als volgt:

  • In elk dossier / periode zal nu een proef-en saldibalans geïmporteerd kunnen worden

  • Eens de proef-en saldibalans is ingelezen door één van de verschillende methodes: Proef-en saldibalans importeren & Koppeling met de boekhouding , zal er bij het opmaken van de aangifte voorgesteld worden om filters te gebruiken, dit is het nieuwe concept om automatisch boekhoudgegevens te koppelen in de aangifte.

  • De eerste keer dat u de aangifte opstelt met boekhoudkundige gegevens zal u zien dat er een aantal rekeningen gekoppeld zijn aan rubrieken binnen de aangifte, als voorbeeld nemen we code 1873: Jaaromzet van de vennootschap exclusief BTW;

Hier ziet u dat er onder de code 1873 een filter icoon: weergegeven wordt, met de nummers “70” achter. Dit zorgt ervoor dat alle rekeningen die beginnen met de nummers “70” gekoppeld worden aan code 1873.

In het bijgevoegde voorbeeld zullen zo rekeningen 700210 & 70900 automatisch toegevoegd worden.

Achter code 1873 zult u nog drie extra kolommen zien:

  1. D/C

  2. Debet

  3. Credit

Deze geven weer hoe de rekeningen opgeteld moeten worden in de rubriek, aangezien dat de omzet rekening een Credit rekening is gaan we ervanuit dat de som van alle Credit boekingen - de som van alle debet boekingen in code 1873 moet komen te staan. Of kort uitgedrukt “C-D”, daardoor is rekening 1873 aangeduid als een C rekening. Ook dit kan u zelf wijzigen.

Een eenvoudig maar krachtig concept om uw rekeningen toe te wijzen aan de juiste rubriek in de aangifte.

U kunt ook simpelweg de rekeningen van links naar rechts slepen onder de correct rubriek, of filters toevoegen / wijzigen door op de rubriek te gaan staan en op het “+” icoon te klikken. Na het aanmaken van een filter zullen automatisch de juiste rekeningen toegevoegd worden.

Wij bieden u bij vertrek een standaardfilter aan voor de Vennootschapsbelasting, deze filter kunt u naar wens aanvullen en/of aanpassen. Maar niet overschrijven, u zult deze moeten opslaan als een kopie en de volgende keer kunt u de gepersonaliseerde filter gebruiken voor overige dossiers of het volgende jaar.

  • Geen labels